Χιονοδρομικό Κέντρο

SKI LIFTS

ΓΟΝΔΟΛΑ | Ώρες λειτουργίας: 08:00 – 17:30

Η Γόνδολα του Μπάνσκο είναι η πόρτα για τον παράδεισο του χιονιού, ένας σύνδεσμος μεταξύ της πόλης και του ολοκληρωμένου χιονοδρομικού κέντρου. Προσφέρει κλειστές καμπίνες με γυάλινες πλευρές για να απολαμβάνετε τη θέα στο χωριό του Μπάνσκο, εφόσον ο καιρός είναι μαζί σας.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  1. 8 θέσιες καμπίνες
  2. Δεκάδες καμπίνες που εκκινούν κάθε 30 δευτερόλεπτα
  3. Περίπου 30 λεπτά διαδρομής (μία κατεύθυνση) + λίγο χρόνο για την αγορά του ski pass και την είσοδο στη Γόνδολα, που μπορεί να γίνει μια εμπειρία αναμονής, αν τυχόν είναι ημέρα αιχμής. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την αγορά του ski pass και πώς να αποφύγετε την ουρά της Γόνδολας εδώ.

 

ΧΡΗΣΗ
Η Γόνδολα εξυπηρετεί σκιέρ και snowboarders που ξεκινούν την ανηφόρα προς το χιονισμένο βουνό, παίρνοντας στη συνέχεια τους υπόλοιπους λιφτ (συρόμενα και καρεκλάκια) για περισσότερη δράση στις πίστες. Ταυτόχρονα, αποτελεί επιλογή και για τους τουρίστες που δεν είναι λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων, ανεβαίνοντας στη βάση του χιονοδρομικού κέντρου (Μπαντερίτσα) για να απολαύσουν τη φύση ή να χαλαρώσουν στα σαλέ της περιοχής.

ΠΡΩΤΗ ΣΤΑΣΗ: ΤΣΑΛΙΝ ΒΑΛΟΓΚ

Οι πόρτες ανοίγουν μετά από 15 λεπτά στον πρώτο προορισμό, το Τσάλιν Βαλόγκ. Εδώ, μπορείτε να απολαύσετε πίστες για σκι και snowboard, με ελάχιστα καφέ προσβάσιμα μόνο από σκιέρ. Είναι η καλύτερη επιλογή σε ημέρες που το χιονοδρομικό κέντρο είναι πολυσύχναστο, αφού είναι λιγότερο δημοφιλής περιοχή. Πριν επισκεφτείτε την περιοχή, ρίξτε μια ματιά στον χάρτη των πιστών και την κατάσταση του χιονιού.

Αν αποφασίσετε να μην κατεβείτε εδώ, οι πόρτες κλείνουν και συνεχίζετε το ταξίδι σας προς το τέρμα της Γόνδολας.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑΣΗ: ΜΠΑΝΤΕΡΙΤΣΑ ΠΟΥΛΙΑΝΑ

Η δεύτερη και τελευταία στάση, Μπαντερίτσα Πουλιάνα, αποτελεί τον πυρήνα της δράσης.
Εδώ βρίσκονται τα παιδικά λιφτ και τα λιφτ των αρχαρίων, μαζί με 2 καρεκλάκια που σας οδηγούν στις ψηλότερες πίστες και σε επόμενα λιφτ.

Στη Μπαντερίτσα, θα συναντήσετε τον εκπαιδευτή σας αν έχετε μάθημα, ενώ αν δεν κάνετε σκι, εδώ θα πείτε τον καφέ σας και θα γευματίσετε, βρίσκοντας τα μοναδικά σαλέ προσβάσιμα για όσους δεν κάνουν σκι.

ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΟΔΙΚΩΣ

Για όσους θέλουν να αποφύγουν την ουρά ή αντιμετωπίζουν ανησυχίες για τα ύψη, υπάρχει η επιλογή της ανάβασης οδικώς προς το χιονοδρομικό κέντρο, με διάρκεια περίπου 20 λεπτά, συν τυχόν καθυστερήσεις λόγω κίνησης. Πάντα να έχετε μαζί σας αλυσίδες και να ξεκινάτε νωρίς το πρωί από το Μπάνσκο για να αποφύγετε την κίνηση. Κόστος πάρκινγκ: 20 λέβα σε μετρητά.

Αν είναι η πρώτη σας φορά στο σκι ή αν ανήκετε σε αρχάριο επίπεδο, συστήνεται να παρκάρετε στην περιοχή της Μπαντερίτσα. Το πάρκινγκ εκεί είναι περιορισμένο και γεμίζει γρήγορα, οπότε ξεκινήστε νωρίς το πρωί από το Μπάνσκο (08:00) για να εξασφαλίσετε θέση.

Αν μπορείτε να κατεβείτε έστω μια μπλε πίστα, τότε έχετε την ευελιξία να παρκάρετε οπουδήποτε αλλού.

SKI PASSES

Τα εισιτήρια για σκι (ή lift passes) αποτελούν το κλειδί για τη χρήση των λιφτ στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο. Δημιουργήσαμε αυτή τη σελίδα για να παρέχουμε στους επισκέπτες μας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές των ski passes, καθώς και πότε και πώς μπορούν να τα προμηθευτούν.

Μπορώ να τα αγοράσω μέσω internet

Αυτή τη στιγμή δεν γίνεται διαδικτυακά πώληση των ski passes για το χιονοδρομικό του Bansko. Αν έχετε απο προηγούμενη επίσκεψή σας στο χιονοδρομικό κάποιο ski pass μπορείτε να το επαναφορτίσετε εδώ 

Είτε προτιμάτε να απολαύσετε όλες τις διαδρομές του χιονοδρομικού κέντρου είτε να ξεκινήσετε με έναν απλό λιφτ για αρχάριους, χρειάζεστε το αντίστοιχο ski pass.

 

Οι περισσότεροι από τους λιφτ διαθέτουν αυτόματη μπάρα εισόδου που ανοίγει αυτόματα ανιχνεύοντας το ski pass σας στην τσέπη. Στα μικρότερα λιφτ για αρχάριους στη Μπαντερίτσα, που δεν διαθέτουν αυτό το σύστημα, θα χρειαστεί να επιδείξετε το ski pass σας στο προσωπικό για να χρησιμοποιήσετε το λιφτ. Επιπλέον, το ski pass περιλαμβάνει ασφάλεια που καλύπτει δωρεάν μεταφορά σας στο ιατρικό κέντρο και βασική ιατρική εξέταση σε περίπτωση ατυχήματος.

Αναμένουμε με χαρά την επίσκεψή σας για περισσότερες πληροφορίες κατά τη δοκιμή του εξοπλισμού σας.

1ο ΣΗΜΕΙΟ ΠΩΛΗΣΗΣ: Κέντρο Ενοικίασης Εξοπλισμού
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ – Κυριακή έως Τετάρτη: 08:30 – 17:00. Έκδοση καρτών λιφτ για την επόμενη ημέρα από τις 16:30 – 17:00. – Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο: 08:30 – 21:00. Πώληση καρτών λιφτ για την επόμενη ημέρα από τις 16:30 – 21:00.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι πόρτες της Γόνδολας ανοίγουν στις 08:00, ενώ το κέντρο ενοικίασης ξεκινά στις 08:30 και ήδη οι ανυπόμονοι για την εκδοση ski pass σχηματίζουν ουρά. Αφού αποκτήσετε το εισιτήριο, θα ακολουθήσει και μια δεύτερη ουρά για να επιβιβαστείτε στη Γόνδολα. Προετοιμαστείτε για αναμονή και οργανώστε τον χρόνο σας, ειδικά αν έχετε μάθημα. ( Δώσε και ένα background εδώ διαφορετικό να φαίνεται)

 

2ο ΣΗΜΕΙΟ ΠΩΛΗΣΗΣ: Εκδοτήρια στο τέρμα της Γόνδολας, στη Μπαντερίτσα Πουλιάνα

 

Η ανάβαση με το αυτοκίνητο προς το χιονοδρομικό κέντρο (Μπάνσκο – Μπαντερίτσα, περίπου 15-20 λεπτά) μπορεί να εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο.

Αν έρθετε με το δικό σας όχημα, γνωρίζετε ότι το πάρκινγκ γεμίζει από νωρίς, και μπορεί να καταλήξετε να παρκάρετε μακριά ή να παγιδευτείτε στην κίνηση. Ξεκινήστε νωρίς, περίπου στις 08:00 από το Μπάνσκο, για να αποφύγετε τα παραπάνω. Εάν είστε αρχάριοι, συνιστάται να παρκάρετε στη Μπαντερίτσα για να αγοράσετε το ski pass σας από τα εκδοτήρια κοντά στο πάρκινγκ. Αν μπορείτε να κατεβείτε μπλε πίστα, μπορείτε να τσουλήσετε με τα σκι ή το snowboard μέχρι εκεί.

Κόστος πάρκινγκ: 12 λέβα σε μετρητά.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Καθημερινά από τις 08:30 – 17:00

 

3ο ΣΗΜΕΙΟ ΠΩΛΗΣΗΣ: Αυτόματοι πωλητές

Από το 2021, υπάρχουν αυτόματοι πωλητές ski pass γύρω από την περιοχή της Γόνδολας για την γρηγορότερη εξυπηρέτηση.
Έχουν εντοπιστεί 2 σημεία:

  1. Έξω από το κατάστημα Maxsport στην οδό Πιρίν, δίπλα στο ξενοδοχείο Στράζιτε (Strazhite)

  2. Στο πάρκινγκ της Γόνδολας, λίγο πριν την είσοδο στο κτήριο

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Θα ανακοινωθούν με την έναρξη της σεζόν.

 

4ο ΣΗΜΕΙΟ ΠΩΛΗΣΗΣ: Επιλεγμένα ξενοδοχεία

Κάποια ξενοδοχεία στο Μπάνσκο προσφέρουν ski passes στη ρεσεψιόν τους. Η λίστα για τη σεζόν 2022/23 θα ανακοινωθεί. Προσοχή: Μερικά ξενοδοχεία εκδίδουν μόνο ημερήσιες κάρτες λιφτ, ενώ άλλα και πολυήμερες. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τα ξενοδοχεία απευθείας.

Με βουλγάρικο Λέβα σε μετρητά ή κάρτα

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΜΟΝΟ ΓΟΝΔΟΛΑ

Το εισιτήριο μόνο γόνδολα προορίζεται για τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν το χιονοδρομικό κέντρο χωρίς να ασχοληθούν με το σκι. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για μια ήρεμη βόλτα στη φύση, για ένα γεύμα ή έναν καφέ στα σαλέ στο τέρμα της γόνδολας στη Μπαντερίτσα. Το εισιτήριο περιλαμβάνει μία ανάβαση και μία κατάβαση, αλλά δεν επιτρέπεται για δύο αναβάσεις και δεν καλύπτει τη χρήση άλλων λιφτ.

 

SKI PASS

Το ski pass είναι το εισιτήριο που σας προσφέρει πλήρη πρόσβαση σε όλους τους λιφτ στο βουνό. Με απεριόριστη ημερήσια χρήση των λιφτ στο χιονοδρομικό κέντρο και της γόνδολας, το ski pass καλύπτει όλες τις διαδρομές, είτε αποφασίσετε να τις χρησιμοποιήσετε είτε όχι. Δεν υπάρχει διαφορετικότερη τιμή για το ski pass αν δεν χρησιμοποιείτε τη γόνδολα.

Ορισμένοι αρχάριοι σκιέρ/ snowboarders που θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα επιλέγουν το εισιτήριο μόνο γόνδολα για να φτάσουν στο τέρμα της γόνδολας στη Μπαντερίτσα. Έτσι, μπορούν να απολαύσουν τις πίστες των αρχαρίων χωρίς να χρησιμοποιούν τους λιφτ. Κάποιοι επίσης επιλέγουν να ανεβαίνουν με ταξί ή λεωφορείο αντί για τη γόνδολα για εξοικονόμηση χρημάτων.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε αυτές τις περιπτώσεις, να έχετε υπόψη ότι το εισιτήριο γόνδολας δεν περιλαμβάνει ασφάλεια και δεν προορίζεται για αυτήν τη χρήση. Επίσης, η σκι & snowboard στο ski road χωρίς ski pass δεν καλύπτεται ασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση ατυχήματος στην πίστα δεν προβλέπεται δωρεάν μεταφορά στο ιατρικό κέντρο. Εάν χρειαστείτε αυτήν την υπηρεσία και δεν έχετε ski pass, θα χρειαστεί να την πληρώσετε (κόστος από 25 έως 300 ευρώ).

 

Η χρήση του ski pass ισχύει από τις 08:00 έως τις 17:30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Τα ski pass είναι αυστηρά προσωπικά και αδύνατον να μεταβιβαστούν σε άλλο άτομο. Κάθε λιφτ διαθέτει κάμερα και ηλεκτρονικό σύστημα που δημιουργεί το προφίλ του χρήστη με υψηλής ανάλυσης φωτογραφία. Σε περίπτωση που το ski pass χρησιμοποιηθεί από άλλο άτομο και ελεγχθεί από το προσωπικό στα λιφτ, η κάρτα ακυρώνεται, και ο χρήστης πρέπει να αποχωρήσει από το χιονοδρομικό κέντρο ή να αγοράσει εκ νέου κάρτα.

 

Τα ski pass περιλαμβάνουν ασφάλεια βουνού, που καλύπτει τη μεταφορά σας στο ιατρικό κέντρο του χιονοδρομικού κέντρου και μια βασική εξέταση. Ωστόσο, προτείνουμε να διαθέτετε πρόσθετη προσωπική ασφάλεια για ενδεχόμενες σωματικές βλάβες και να ταξιδεύετε με την Ευρωπαϊκή κάρτα υγείας σας, εάν την έχετε.

 

Το αντίτιμο των καρτών λιφτ δεν επιστρέφεται σε περίπτωση μη λειτουργίας της Γόνδολας και των λιφτ λόγω κακοκαιρίας, διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος ή άλλων ανωτέρων βια. Δεν παρέχεται επιστροφή χρημάτων ή μεταφορά των υπολειπόμενων ημερών σε περίπτωση αλλαγής προγράμματος ή τραυματισμού.

Η φοιτητική κάρτα λιφτ εκδίδεται με την προσκόμιση έγκυρης και πιστοποιημένης ακαδημαϊκής ταυτότητας (πάσο).

Το lift pass μισής ημέρας πωλείται μόνο από τις 12:00 και μετά, αλλά ενεργοποιείται από τις 12:30 και ισχύει έως το τέλος της ημέρας.

 

Τυχόν μη χρήση των ημερών της κάρτας “Bansko-είκοσι” δεν μεταφέρεται στην επόμενη χειμερινή σεζόν και δεν εξαργυρώνεται.

 

Η χειμερινή σεζόν 2022-2023 ισχύει από τις 17 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 17 Απριλίου 2023. Η διαχειριστική εταιρία του χιονοδρομικού κέντρου διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης της σεζόν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του χιονιού.