Προϋποθέσεις Εισόδου στην Βουλγαρία

Τι χρειάζονται οι Έλληνες για την είσοδο τους στη Βουλγαρία από Ελλάδα;
Τι πιστοποιητικά χρειάζεται ένας Έλληνας για να ταξιδέψει στο Μπάνσκο;

Είμαστε στην  ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε, ότι από την 1η Μαΐου 2022 έγινε άρση των πρόσφατων αυστηρότερων μέτρων που αφορούσαν την είσοδο κοινού από Ελλάδα προς Βουλγαρία και αντιστρόφως. Όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην χώρα, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσής τους, δεν απαιτείται πλέον να επιδεικνύουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από COVID-19 ή αποδεικτικό αρνητικού αποτελέσματος εξέτασης από SARS- Λοίμωξη CoV-2 (PCR ή Rapid Antigen test).

Επιπροσθέτως, η απαίτηση για τη συμπλήρωση της φόρμας εντοπισμού επιβατών (PLF) από επισκέπτες από όλες τις χώρες δεν είναι πλέον υποχρεωτική από τις 15 Μαρτίου 2022.

Ωστόσο, παραμένει σε λειτουργία ένα απλοποιημένο PLF, η ολοκλήρωση του οποίου είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ, με αποκλειστικό σκοπό να δοθεί η δυνατότητα στον ταξιδιώτη/οικογένεια να εκδώσει Πιστοποιητικό ΕΕ αρνητικού ή θετικού αποτελέσματος τεστ COVID-19.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τους ισχύοντες περιορισμούς σχετικά με ταξίδι στη χώρα/περιοχή προορισμού, στις παρακάτω έγκυρες ιστοσελίδες, όπως επίσης και στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εξωτερικών ή των Πρεσβειών και Προξενείων των χωρών προορισμού.

 

Παγκοσμίως: https://reopen.europa.eu/el/https://www.iatatravelcentre.com/world.php

Για Ελλάδα: https://travel.gov.gr/

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ